Spletna trgovina s kartušami – ugoden nakup naravnost iz naslonjača!

UP OL 17 april, 2019 0

Tiskanje je del našega vsakdana. Tiskamo v službi, tiskamo doma. Kot velika gurmanka in človek, ki pol dneva preživi v kuhinji, sama najpogosteje tiskam različne recepte, medtem ko sin in hčerka tiskata seminarske naloge, referate, razne delovne liste, pa tudi pobarvanke in fotografije. In to vsak dan. Seveda se temu primerno hitro praznijo tudi kartuše v našem tiskalniku. Še ne dolgo nazaj sem kartuše kupovala v sosednji papirnici, a sem kaj kmalu ugotovila, da je njihova cena precej zasoljena, zato sem se podala v iskanje ugodnejše alternative. Ker kot polno zaposlena mamica dveh nadebudnih otrok, časa za nakupovanje nimam v izobilju, sem obiske fizičnih trgovin s pisarniškim materialom, kaj hitro črtala iz svojega seznama. V želji, da prihranim na času, obenem pa si delo čim bolj olajšam, sem se v lov na najnižje cene kartuš podala kar z brskanjem po spletu.

Kje kupiti kartuše na spletu?

Že po nekaj minutah brskanja po spletu sem opazila, da je konkurenca spletnih ponudnikov kartuš in tonerjev precej velika, cene pa so po večini ugodnejše, kot v fizičnih trgovinah in papirnicah. Je pa res, da je sama funkcionalnost večine spletnih ponudnikov na psu, zato iskanje kartuš za tiskalnik Epson Stylus SX130, ki ga uporabljamo, sploh ni bilo tako enostavno. Ko sem bila že tik na tem, da obupam in kartuše kupim na običajnem mestu, sem opazila povezavo do spletne trgovine Kartuše.net. Prva stvar, ki mi je padla v oči, je bila preglednost strani – iskalnik, s pomočjo katerega sem poiskala kartuše, je bil dovolj velik, da ga lahko brez težav opazijo tudi tisti, ki imajo že nekoliko slabši vid. Ustrezne kartuše sem tako poiskala brez težav. Vse, kar sem morala storiti pa je bilo to, da sem v iskalnik vnesla model svojega tiskalnika. Takoj zatem se je na strani izpisal “seznam” kartuš, ki so primerne za moj model tiskalnika. Pri tem sem ugotovila, da celo lahko izbiram med originalnimi in kompatibilnimi kartušami.

In kaj sploh so kompatibilne kartuše?

Če sem povsem iskrena, sem se s tem izrazom sedaj srečala prvič. Ker pa sem opazila, da so cene tovrstnih kartuš v primerjavi z originalnimi kartušami bistveno ugodnejše, sem se odločila, da še pobrskam za temi informacijami. Da sem dobila odgovor na svoje vprašanje, ni bilo potrebnega veliko klikanja, saj v omenjeni spletni trgovini objavljajo tudi blog in eden od objavljenih prispevkov se je nanašal tudi na kompatibilne kartuše. Sama sem na koncu izbrala slednje, saj so bile bistveno ugodnejše v primerjavi z originalnimi kartušami. Tako kot izgled celotne trgovine, je bil tudi postopek nakupa pregleden, predvsem pa kratek, tako da nepotrebnega izgubljanja časa ni bilo. Ker je bil to moj prvi nakup kartuš v spletni trgovini, moram priznati, da sem bila kar na trnih, med tem ko sem čakala, da mi poštar prinese paket. Na srečo na paket ni bilo treba čakati (pre)dolgo, saj sem ga prejela že naslednji dan. Seveda sem kartuše nemudoma preizkusila.  Vstavljanje kartuš v tiskalnik je potekalo brez težav, prav tako na tiskalniku ni utripala nobena kontrolna lučka. Kot kaže, mi je vendarle uspelo, da sem naročila ustrezne kartuše. Če sem do tega trenutka imela še kakršne koli pomisleke glede kompatibilnih kartuš,  po so le-ti povsem izginili, ko sem natisnila prvi list – kvaliteta izpisa je bila enaka kot pri uporabi originalnih kartuš, in to kljub temu, da je bila njihova cena za ¾ nižja od cene originalnih kartuš. Moram priznati, da tako dobrega nakupa preko spleta že dolgo nisem opravila. Vsekakor bom odslej kartuše kupovala samo še v spletni trgovini Kartuše.net – Kartuše in tonerji.

Dodaj odgovor