side view of father helping son to ride on bike while kid sitting on bicycle

Izbira pravega otroškega kolesa

UP OL 12 april, 2022 0

Otroška kolesa so na voljo v vseh oblikah in velikostih, od triciklov do koles s 26-palčnimi kolesi. Otroci imajo pogosto prvo kolesarsko izkušnjo, ko so stari približno 12 mesecev, na primer s triciklom s potisnim drogom, ki je posebej primeren za to starost. S triciklom se lahko vaš otrok seznani s kolesarjenjem, ko se igra, in ga lahko po potrebi potiskate ali upočasnite s potisnim drogom. Za otroke, stare 2 leti in več, ki so dovolj močni za to, so na voljo kolesa za ravnotežje. Kolesa za ravnotežje pomagajo otrokom, da se naučijo ohranjati ravnotežje med krmiljenjem kolesa, ne da bi jim bilo treba vrteti pedala. Od 3. leta starosti lahko otroci preidejo na svoje prvo “pravo” kolo z vadbenimi kolesi. Ta kolesa, zasnovana za najmanjše kolesarje, imajo 12-palčna kolesa in kolesa za treniranje, da je učenje pedala čim varnejše.

Otroško kolo – Kaj je treba upoštevati

Pri nakupu otroškega kolesa je pomembna prava velikost. Ko je otroško kolo, ki ste ga izbrali, dostavljeno, boste morda morali še narediti nekaj prilagoditev. Prepričajte se, da vaš otrok lahko sede na kolo in doseže tla z nogami, ko sedi. Med kolesarjenjem otrokove noge nikoli ne smejo biti popolnoma iztegnjene in kolena se ne smejo dotikati krmila. Skratka, sedež ne sme biti previsoko ali prenizko. Nato je treba krmilo nastaviti na pravilno višino. Pri določanju prave višine krmila lahko varno domnevate, da mora biti krmilo vsaj 4 centimetre višje od sedeža.

Upoštevajte tudi težo kolesa; otroška kolesa se zlahka štejejo za težka. Jekleno otroško kolo s 16-palčnimi kolesi lahko hitro tehta do 12 – 15 kg, otrok, ki ga vozi, pa okoli 35 – 45 kg. Namesto tega boste morda želeli izbrati lažje kolo, na primer kolo iz aluminija.

Druge prilagoditve otroškega kolesa so neobvezne. Za dodatno varnost lahko na primer opremite otroško kolo z varnostno zastavico. Z varnostno zastavico boste povečali otrokovo prepoznavnost v prometu. Dodajte osebno noto, tako da jo okrasite z različnimi pisanimi dodatki, kot so trakovi ali vpadljivi ščitniki za oblačila. Kolesarske čelade so tudi obvezna oprema za zaščito vašega otroka na kolesu. Nudijo dodatno zaščito in so na voljo v različnih barvah, ki se ujemajo s kolesom vašega otroka.

Nenazadnje je treba upoštevati tudi ceno.

  • električno kolo
  • giant kolesa
  • trenažer

Ker otroci preprosto odrastejo zelo hitro, se bodo verjetno kmalu zatem odločili za kolo z večjim kolesom – na primer s 16-palčnimi, 18-palčnimi, 20-palčnimi, 22-palčnimi, 24-palčnimi ali 26-palčnimi kolesi.

Ko se vaš otrok uči kolesariti, je varnost na prvem mestu. Če njihovemu kolesu niso priložena kolesa za treniranje, jih lahko enostavno namestite sami.

Izbira pravega otroškega kolesa za vašega otroka je odvisna od več stvari, na primer od starosti vašega otroka. Nekateri otroci so lahko majhni ali visoki za svojo starost, zato je pomembno upoštevati višino in velikost oblačil vašega otroka. Višina otroka in velikost oblačil sta jasna pokazatelja za pravo velikost kolesa za vašega otroka.

Dodaj odgovor