Kako izbrati najboljši servis za popravilo vašega Iphona?

UP OL 5 december, 2018 0

Če se odločite za nakup mobitela iPhone seveda upate, da ne boste imeli opravka z iphone servisom. Toda tudi najbolj pazljivim se lahko včasih pripeti nesreča, ki se posledično kaže v razpokanih zaslonih in drugih poškodbah, ki zahtevajo popravilo iPhona. Poleg tega se boste na eni točki uporabe iPhona morali ukvarjati z vprašanji strojne ali programske opreme.

 

Če je vaš iPhone še vedno pod garancijo, s popravilom vašega iPhona ne bo nobenih težav. Problem je predvsem v tem, da bo garancija po vsej verjetnosti potekla preden bo prišlo do večjih težav z vašim mobilnim telefonom. Brez garancije, ki vam pripada ob nakupu naprave, boste morali plačati vsa popravila za servis vašega iPhona.

 

Trgovina Apple je običajno precej draga za razna popravila in servis iPhona, zato boste po vsej verjetnosti iskali druge alternative – predvsem cenejše. Pomembno pa je omeniti, da vse prodajalne za iPhone naprave niso enake. Ob izbiri primerne servisne delavnice morate upoštevati številne dejavnike.

 

Cena servisa

Prva stvar, ki jo boste želeli vprašati, je kolikšna bo cena popravila iPhona. Nekatere trgovine zaračunajo več kot pa druge trgovine, in to za enake storitve popravila. Poskrbite za to, da boste dobili predračun s ceno v pisni obliki preden boste dali iPhone na servis.

Dogovorite se tudi v trgovini, da vas kontaktirajo za vaše dovoljenje za dokončanje popravil v kolikor vaš iPhone potrebuje dodatna popravila poleg tistega za katerega ste sploh dali iPhone na servis. Prav tako vam morajo priskrbeti oceno stroškov za novo popravilo. Nobena trgovina za popravila iPhone ne bi smela dokončati popravil na vašem telefonu brez vašega neposrednega soglasja.

Če želite celoten potek stvari olajšati, je koristno, če lahko zagotovite servisu nadomestno številko, na kateri boste dosegljivi – na primer vaš telefon v pisarni, številka vašega zakonca. Če nimate druge telefonske številke, na kateri ste dosegljivi, se boste morali v trgovini vrniti, da preverite, ali popravilo iPhone poteka po načrtih.

Čeprav so stroški pomembna skrb, vam vseeno ne priporočamo, da prepustite servis iPhona, najcenejšemu servisu. Servisi, ki imajo bistveno nižje cene servisov od cen v drugih trgovinah, lahko uporabljajo slabšo kakovost nadomestnih delov. Poiščite primerno razmerje med kakovostjo in cenovno dostopnostjo.

Osrednji del poslovanja

Oglejte si vse storitve, ki jih ponuja servis. So specializirani za popravila iPhone, ali pa so predvsem servisna delavnica za računalnike, ki prav tako popravlja telefone? Cilj je ugotoviti, ali je trgovina primerna za popravilo iPhona.

To ne pomeni nujno, da morate iti v specializirano trgovino. Veliko trgovin, ki delajo na različnih področjih elektronike, bodo še vedno posedovale veščine in strokovno znanje, ki je potrebno za popravilo iPhona. Prepričajte se, da je servis iPhonov nekaj, kar redno delajo, ne samo občasno, da imajo najboljše možne nadomestne dele, orodja, ki omogočajo kakovostno delo.

Dodaj odgovor