Repair Central Gas Heater

Plinski Kondenzacijski Kotel – Čist Način Ogrevanja

UP OL 2 maj, 2019 0

 

Kondenzacijski plinski kotli zaradi svoje učinkovitosti in neizravnane učinkovitosti 98% pri pretvorbi zemeljskega plina v toploto aktivno prispevajo k varstvu podnebja in okolja.

Naši plinski kondenzacijski kotli so že pripravljeni za prihodnost. Z regulacijo zgorevanja Lambda Pro Control se plinski kondenzacijski kotli samodejno prilagajajo različnim vrstam plina – vključno z mešanicami bioplina. Na ta način na vseh področjih izpolnjujemo visoke zahteve glede ogrevane tehnologije za varčevanje z viri.

Gas boiler on blue background. Gas boiler home heating.

Prednost plinske kondenzacijske peči je, da ni potrebe po shranjevanju energentov kot so na primer peleti, še posebej, če želite uporabiti prostor za nekaj drugega.

Za ogrevanje lahko uporabite tudi brezplačno sončno energijo. Vsi ogrevalni kotli so zasnovani tako, da jih lahko združite s solarno tehnologijo Viessmann – Viessmann sistemska tehnologija zagotavlja optimalno delovanje vseh komponent z udobno regulacijo, ki izpolnjuje vse vaše želje.

Inox-Radialni izmenjevalnik toplote iz nerjavečega jekla.

Ogrevanje s plinom – Učinkovitost virov s kondenzacijsko tehniko

Kondenzacijski plinski  kotel skoraj v celoti črpa toploto iz dimnih plinov in jo obdeluje kot dodatno toplotno energijo. Več o delovanju si lahko preberete na https://conversus.si, kjer je napisano podrobno o teh pečeh. V ta namen so kondenzacijski kotli opremljeni z Viessmann Inox-Radial toplotnim izmenjevalnikom iz nerjavečega jekla, ki izpušča pline, preden se izpusti v dimnik, tako da se vsebovane vodne pare kondenzirajo in sproščena toplota se dodatno prenese v ogrevalni sistem.

Inox-Radialni izmenjevalnik toplote iz nerjavečega jekla v kombinaciji s plinskim gorilnikom MatriX je garancija za visoko energetsko učinkovitost in dolgotrajno visoko udobje toplote. Tehnika prav tako prihrani stroške ogrevanja in zmanjša emisije škodljivih snovi.

Plinski kondenzacijski kotli

Plinski kondenzacijski kotli zagotavljajo najboljšo možno porabo energije, hkrati pa varčujejo z energijo. Ne morete bolj prihraniti!

Moderno ogrevanje na plin – Tako deluje tehnologija kondenzacije

Učinkovito ogrevanje plina zaradi tehnologije kondenzacije

Pri kondenzacijski tehniki se ne uporablja samo toplota, pridobljena z izgorevanjem plina, temveč tudi toplota, ki gre v dimnik s pomočjo običajne tehnike ogrevanja. Kondenzacijski kotli skoraj v celoti izkoristijo toploto iz dimnih plinov in zagotavljajo dodatno koristno toploto za ogrevanje.

Viessmann kondenzacijski kotli so opremljeni z visoko učinkovitim toplotnim izmenjevalnikom iz nerjavečega jekla, tako da so dimni plini v dimniku tako hladni, da se ustvarja vodna para oz. kondenzacija in sproščena toplota se dodatno prenese v ogrevalni sistem.

Plinsko ogrevanje – ekonomično in ekološko
S to tehnologijo kondenzacijski kotel doseže učinkovitost do 98 odstotkov in s tem varčuje z energijo. Ta način delovanja ne le prihrani energijo, ampak tudi varuje okolje z občutnim zmanjšanjem emisij CO2.

Plinski gorilnik MatriX

Plinski gorilnik MatriX je prelomnica v tehnologiji ogrevanja podjetja Viessmann. Zaradi uporabe MatriX grelca iz nerjavečega jekla je značilna dolga življenjska doba.

Dodaj odgovor