Vegeterjanske jedi za popestritev tedna

UP OL 28 maj, 2018 0

ZAJTRK:

kajmak
bel kruh
bela kava

KOSILO za 4 osebe:

Za predjed postrežete beluševo juho.

LOSOS Z POMARANČNO-ZELIŠČNO OMAKO (1 neolupljena sesekljana pomaranča, 1 velika sesekljana čebula, 2 žlici olivnega olja, 6 filejev lososa, 3 žlice sesekljanega pora, 1/2 skodelice pomarančnega soka, 1/4 skodelice sesekljane čebule, 2 žlici limoninega soka): V omaščeno nepregorno posodo naložite pomarančo, posujete s čebulo, porom in poprom in pečete na 200° C okrog 8 minut. Medtem zmešate pomarančni in limonin sok. Pečenega lososa položite na krožnik, polijete s sokom, ob strani pa servirate čebulo. Zraven ponudite kuhan krompir, posut z drobnjakom.

VEČERJA za 4 osebe:

PRAŽENI MORSKI SADEŽI S PARADIŽNIKOM, KAPRAMI IN OLIVAMI (2 jastoga, 100 g mesa školjk, 5 žlic olivnega olja, 200 g nasekljanih kalamarov, 400 g fileja morskega psa; omaka: 1 skodelica zeliščnega kisa, 1 majhen sesekljan paradižnik, 1/2 skodelice sesekljanih indijskih oreščkov): Jastoge vržete v vrelo vodo, jih kuhate pet minut, nato pa ga oluščite in postavite na stran. Nato na olju najprej prepražite kalamare, dodate česen in ostale sesekljane morske sadeže. Ko se ohladi, prelijete z omako in pustite stati 1 uro, preden postrežete na kuhanih testeninah.

Dodaj odgovor