Točilni pulti so odlična ideja za domače zabave

UP OL 7 maj, 2018 0

Rada organiziram različne, tematske zabave in dobrih spominov na le-te imam veliko. Skozi mladost je bilo veliko norčavih zabav z obvezno glasno glasbo in ogromnim številom povabljenih najstnikov. Za tokratno zabavo sem se odločila za manjši preobrat tega, ker se mi zdi, da sem se jaz, vključno z mojimi prijatelji, zresnila. Vse kar sem si zaželela za to praznovanje, je predvsem nekaj manj drznosti, miren pogovor in nekaj dobrega vina. Po želji posameznikov bi še vedno lahko odšli na koncu zaplesat v bližnjo diskoteko, v kateri plešemo že celo desetletje, seveda bolj za obujanje spominov.

Scenarij večera sem si zamislila tako, da na začetku večera najprej pogostim svoje prijatelje z odličnim narezkom, ki bi bil primeren tako za mesojedce kot vegetarijance, saj bi vseboval veliko morske hrane, kuhane in sveže zelenjave ter najboljše mesne izdelke. Da, tudi prehrana na tokratni zabavi bi bila čisto drugačna kot je to običajno. Spomnim se, da je prehrana na prejšnjih zabavah imela skupni imenovalec “fast food”. Tudi izbor pijače sem spremenila in prvič za pijačo plačala več kot za hrano. Z namenom, da pijemo dobro vino, sem odšla v vinoteko z več točilnimi pulti, kjer si lahko poskusil kozarček določene vrste vina in ga tudi kupil. Kupila sem deset vrst vina, ker se nikakor nisem mogla odločiti, katerega naj kupim. Zmedeno sem hodila med točilnimi pulti in izbirala. Že takrat pa sem opazila, da so me ti točilni pulti kar nekako prevzeli, pa ne zaradi vina, pač pa zaradi naravnega kamna, iz katerega so bili narejeni. Obožujem estetiko in vse, kar je lepo, in ti točilni pulti so me vsekakor prevzeli.

Skoraj vsi prijatelji so na mojo zabavo prišli točno, kar me je začudilo, ker so v preteklosti zelo radi zamujali. Vse to kaže na dejstvo, da se staramo in postajamo bolj odgovorni, tudi če gre za začetek ure rojstnodnevne zabave. Prigrizek je vsem dobro teknil in komaj sem čakala, da lahko pričnem z degustiranjem dobro izbranih vin, ker me je zanimalo, kaj bodo o mojem izboru menili prijatelji. Problem je nastal, ker nisem vedela, kam naj postavim enajst lepih kozarcev za belo vino. V izboru vin sem imela tudi rdeče vino in ker sem želela, da bi vse izpadlo tako, kot sem si zamislila, sem priskrbela še kozarce za rdeče vino. Miza je bila še vedno obložena z dobrotami in kozarci z vodo, ki so jo prijatelji pili. V tistem trenutku so se v mojem spominu začeli prikazovati točilni pulti iz vinoteke. “Joj, točilni pulti”, sem nezavedno kriknila na glas.

Za mizo sedeči prijatelji so me čudno pogledali, ker seveda niso mogli vedeti, zakaj mi po mislih skačejo točilni pulti. Seveda je bilo njim vseeno, iz katerega kozarca pijejo vino in kam bom postavila te kozarce, vendar meni kot gostiteljici ne more in ne sme biti. Tako sem se v tistem trenutku odločila, da bodo odslej naprej tudi v moji kuhinji lepi točilni pulti. Imam ogromno kuhinjo, ki meji na dnevni prostor in točilni pulti med tema dvema prostoroma bi bili idealna pregrada. Tako se lahko prijatelji po obedu preselijo v dnevni prostor, se pogovarjajo in srkajo vino, ki jim je postreženo na točilnem pultu. Vse to sem si zamislila v tistem trenutku, ko sem držala v roki kozarce in jih nisem imela kam odložiti. Tako sem takrat spremenila tudi teme pogovorov, ki smo jih z istimi prijatelji imeli na prejšnjih zabavah. Začela je teči debata o točilnih pultih in o tem, da si bom morala za mojo novo zamisel najti še strokovnjaka za projektiranje kuhinj.

Vsi smo se na glas zasmejali saj smo vedeli, da je med nami strokovnjak za projektiranje kuhinj, moj bivši sošolec iz srednje šole, Tomaž. Nad idejo o točilnih pultih je bil navdušen in je takoj privolil v to, da mi bo pomagal pri projektiranju kuhinj in tudi sami izvedbi vgradnje točilnih pultov. Kot strokovnjak za projektiranje kuhinj je takoj povedal, da je za lažje projektiranje kuhinj najboljše, da so točilni pulti iz naravnega kamna, ker predstavljajo za kuhinjo poleg izjemne funkcionalnosti tudi odlično estetsko rešitev. Med drugim so odporni na vročino in odrgnine ter ne vpijajo tekočin, gladka površina kuhinjskih pultov pa nam tudi olajša čiščenje. Ko sem slišala besedno zvezo “estetska rešitev” sem vedela, da sem se prav odločila. Na koncu sem se zaradi navdušenja nad novo idejo nehala sekirati, ker nisem imela kozarcev za belo vino kam odložiti. Tako so vsi prijeli vsak svoj kozarec in z odličnim vinom radostno nazdravili na moj rojstni dan in na idejo točilnih pultov.

Ta prispevek je na portalu publikacije.net objavil/a Nika dne 2008-10-17.

Dodaj odgovor