WILL SANDERS
rog/horn

Žirija kategorije trobila-tolkala solo, komorna /
Jury member of the Category Brass-Percussion Solo, Chamber Music.

Will Sanders, rog (Nizozemska)

Will Sanders se je rodil leta 1965 in že od leta 1995 uči rog na Akademiji za glasbo v Maastrichtu. Poučuje tudi na Univerzi za glasbo Karlsruhe in vodi mojstrske tečaje po vsem svetu. Pogosto je v komisijah na mednarodnih tekmovanjih. Od leta 2012 pa je gostujoči profesor na Akademiji za glasbo v Krakowu. Študiral je na Akademiji za glasbo v Maastrichtu, kjer je leta 1988 diplomiral z odliko. Še kot študent je postal član Evropskega mladinskega orkestra, ki mu je dirigiral Claudio Abbado. Leta 1988 se je pridružil Radijskemu simfoničnemu orkestru Südwestfunk Baden Baden kot solo hornist, dve leti kasneje pa Bavarskemu radijskemu simfoničnemu orkestru na istem položaju. Solo hornist je bil tudi v orkestru Festivala Bayreuth med leti 1992 in 1997, kot gost pa je nastopal z Dunajskimi filharmoniki. Kot solist mednarodnega slovesa je snemal za radio in televizijo ter igral z mnogimi komornimi zasedbami. V zadnjih letih deluje tudi kot dirigent.

Will Sanders, horn (The Netherlands)
Will Sanders was born in 1965 and has taught the horn at the Maastricht Academy of Music since 1995. In addition, he was named Horn Professor at the University of Music Karlsruhe and taught master classes all over the world. He has frequently been on juries for international competitions. Since 2012 he has been a visiting professor at the Academy of Music in Krakow. Sanders studied at the Maastricht Academy of Music, where he graduated with honours in 1988. While still a student he became a member of the European Youth Orchestra, conducted by Claudio Abbado. In 1988 he joined the Südwestfunk Baden Baden Radio Symphony Orchestra as a horn soloist and two years later he joined the Bavarian Radio Symphony Orchestra in the same capacity. He held the position of the solo horn in the orchestra of the Bayreuth Festival from 1992 to 1997. He has also been a guest performer for the Vienna Philharmonic. As an international soloist he has recorded for radio and television and has played with several chamber ensembles. He has also worked as a conductor in recent years.

BILL WILLIAMS trobenta/trumpet

Žirija kategorije tolkala solo, komorna /
Jury member of the Category Percussion Solo, Chamber Music.

Bill Williams, trobenta (ZDA)

Bill Williams je solo trobentač v svetovno priznanih zasedbah kot so San Francisco Symphony, Berner Symphonieorchester, Barcelona Symphony in še mnogi drugi. Poleti uči na Music Academy of the West in igra solo trobento v orkestru festivala Gstaad. Na ustanovah kot so New World Symphony, Julliard School of Music, Eastman School of Music, Konservatoriju v Lausanneju, Inštitutu Curtis in Konservatoriju Yong Siew Toh pa predava kot inštruktor psihologije nastopanja. Williams je diplomiral na Eastman School of Music, naredil pa je tudi magisterij iz psihologije na New School for Social Research.

Bill Williams, trumpet (USA)
Bill Williams has performed as the principal trumpet with leading ensembles internationally including the San Francisco Symphony, the Berner Symphonieorchester, the Barcelona Symphony and many others. In the summers, he serves as faculty at the Music Academy of the West and as solo trumpet of the Gstaad Festival Orchestra. In demand as a performance psychology coach, Bill has presented courses at institutions including the New World Symphony, the Juilliard School of Music, the Eastman School of Music, the Lausanne Conservatory, the Curtis Institute and the Yong Siew Toh Conservatory. Bill is a graduate of the Eastman School of Music. He also holds a Master of Arts degree in Psychology from the New School for Social Research.

MARIUS BALČYTIS
pozavna/trombone

Žirija kategorije trobila-tolkala solo, komorna /
Jury member of the Category Brass-Percussion Solo, Chamber Music.

Marius Balčytis, pozavna (Litva)

Marius Balčytis je diplomiral na litvanski Akademiji za glasbo leta 1994, pri R. Valančiusu. Zatem je nadaljeval z magistrskim študijem na malmojevski Akademiji za glasbo pri profesorjih Janu Mortensenu in Peru Kristianu Svensenu ter tudi v Chicagu. Balčytis je prejemnik nagrad dveh tekmovanj za mlade glasbenike ter Yamahinega tekmovanja. Od leta 1993 igra v Litvanskem nacionalnem simfoničnem orkestru. Kot solist je nastopil z LNSO in večimi drugimi komornimi in pihalnimi orkestri. Leta 1998 je sestavil trobilno komorno skupino “Vilniaus Brass”, katero še vedno vodi. Od 2002 sodeluje tudi z zasedbo “Gaida”. Poučuje na Srednji šoli za umetnost M. K. Čiurlionis in na Litvanski Akademiji za glasbo in gledališče.

Marius Balčytis, trombone (Lithuania)
Marius Balčytis graduated from the Lithuanian Academy of Music in 1994, with R. Valančius. After that he continued his master studies at Malmö Academy of Music with prof. Jan Mortensen and Per Kristian Svensen, and in Chicago as well. M. Balčytis is a prize winner of two national young performers competitions and the Yamaha Competition. Since 1993, he plays in the Lithuanian National Symphony Orchestra. As a soloist he appeared with LNSO and several chamber and wind orchestras. In 1998, he formed brass ensemble „Vilniaus Brass“, whose leader he still is. Since 2002, he has collaborated with the ensemble „Gaida“. He is teaching at M. K. Čiurlionis School of Art and Lithuanian Academy of Music and Theatre.

Komentiraj

Top