Rehearsals with accompanists / Razpored korepeticij:

GODALA / BOWED STRINGS, TROBILA / BRASS, PIHALA / WOODWINDS

Luca Ferrini
LUCA FERRINI
klavir / piano

official piano accompanist

Luca Ferrini, klavir (Slovenia/Italy)

Klavir, čembalo, orgle in orgelsko kompozicijo je študiral in diplomiral z odliko na tržaškem in na videmskem konservatoriju. Že trideset let, bodisi solistično kot v komornih zasedbah ali v orkestrih, z vsemi tremi inštrumenti enako uspešno koncertira po Evropi in drugje (Filharmonija v Sankt Petersburgu, Beijing concert hall, Gran Teatro La Fenice v Benetkah, Cankarjev dom in Slovenska filharmonija v Ljubljani, Musikverein na Dunaju, National Concert Hall v Dublinu, National theatre of Malta, Theatre St. Michel v Bruslju, Filharmonija v Ulan Batoru in Odesi, Seul, Praga, Budimpešta, Bukarešta, Zagreb, Beograd, Rim). Sodeluje s priznanimi glasbeniki in dirigenti in je član različnih komornih skupin stare in sodobne glasbe (kot solist, član Ansambla MD7 in drugih komornih skupin je izvedel več kot sto petdeset novih skladb). Igral je na več kot tisoč koncertih, snemal za številne evropske radijske postaje, posnel dvajset zgoščenk (kot pianist, čembalist in organist). Je uradni korepetitor na mnogih poletnih in izpopolnjevalnih tečajih ter na mednarodnih akademijah in tekmovanjih raznih glasbil (Italija, Slovenija, Avstrija, Belgija, Mehika, Armenija, Kitajska). Poučeval je na državnih konservatorjih v Bresci, Salernu, Trstu in Vidmu ter na Celovškem deželnem Konservatoriju in na ljubljanskem KGBL. Bil je tudi korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno je profesor klavirja, čembala, komorne igre in korepetitor na Umetniški gimnaziji v Kopru.

Luca Ferrini, piano (Slovenia/Italy)
He studied piano, harpsichord, organ and organ composition and graduated with honours at the Conservatories of Trieste and Udine. He has been playing for thirty years as a solist, chamber musican and with orchestras, equally successfull with all three instruments in important venues in Europe as well as in other Countries (Philharmonic Hall in St. Petersburg, Beijing Concert Hall, Gran Teatro La Fenice in Venice, Cankarjev dom and Slovenian Philharmonic Hall in Ljubljana, Musikverein in Vienna, National Concert Hall in Dublin, Theatre St. Michel in Brussels, Auditorium Michail Jora in Bucharest, National theatre of Malta, Prague, Budapest, Zagreb, Rome, Milano, Seoul, Philharmonic Halls in Odessa and Ulan Bator). He performed in more than thousand concerts, recorded for several broadcasting stations and twenty CDs. He works with renowned musicians and conductors as a soloist, chamber musician and with orchestras. As soloist, member of the Ensemble for contemporary music MD7 and other chamber groups he premiered more than hundred-fifty new works. He is the official piano accompanist at several international summer academies and at international instrumental competitions (Italy, Slovenia, Austria, Belgium, Armenia, Mexico, China). He has taught at the National Conservatories in Trieste, Udine, Brescia, Salerno, Ljubljana (Slovenia) and Klagenfurt (Austria). He was also piano accompanist at the Ljubljana Academy of Music. His current post is professor of piano, harpsichord, chamber music and piano accompanist at Koper Grammar School of Art.


NIKA TKALEC
klavir / piano

official piano accompanist

Nika Tkalec, klavir (Slovenija)

Pianistka Nika Tkalec je končala nižjo glasbeno šolo pri prof. Branimirju Bilišku v Krškem ter šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je z odliko maturirala v razredu prof. Janeza Lovšeta. Leta 2011 je s posebno pohvalo summa cum laude diplomirala v razredu profesorja Tomaža Petrača. Dodatno se je izobraževala na Konservatoriju za glasbo v Madridu pri profesorici Pilar Bilbao. Kot solistka je igrala z orkestrom Slovenske Filharmonije ter z orkestrom Ljubljanske opere. Nika je dobitnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo. Redno koncertira na slovenskih odrih kot klavirska spremljevalka in komorna glasbenica. Sodeluje na festivalih (Lent, Samoborska glasbena jesen, EPTA, AS), v ciklih Glasbene mladine ljubljanske, na seminarjih, poletnih šolah (za klarinet v Celju in saksofon v Radencih), spremlja mlade na tekmovanjih, avdicijah in recitalih. S pozavnistom Žanom Tkalcem sta v Berlinu snemala zgoščenko, ki bo izšla letošnjo jesen. Trenutno deluje kot profesorica klavirja na Glasbeni šoli Vrhnika ter kot strokovna sodelavka na Akademiji za glasbo.

Nika Tkalec, piano (Slovenia)
Pianist Nika Tkalec completed her primary music education in Krško under prof. Branimir Bilišk. She continued her education at the Conservatory for Music and Ballet Ljubljana where she graduated with honours in the class of prof. Janez Lovše. In 2011 she graduated summa cum laude from Academy of Music in Ljubljana in the class of professor Tomaž Petrač. Additionally she studied with professor Pilar Bilbao at the Conservatory for Music in Madrid. She performed as a soloist with the Slovenian Philharmonic Orchestra and the Orchestra of the Slovenian National Theatre Opera and Ballet Ljubljana. Nika Tkalec was awarded the Prešeren Award for Students by the Academy of Music Ljubljana. She regularly plays in concerts as a piano accompanist and chamber musician. She participates in festivals (Lent, Samobor Music Festival, EPTA, AS), musical series by Glasbena mladina ljubljanska, seminars, summer schools (for clarinet in Celje and saxophone in Radenci) and accompanies young musicians at competitions, auditions and recitals. She and trombonist Žan Tkalec recently recorded a CD in Berlin, which is about to be published. She is currently working as a piano teacher at Vrhnika Music School and as a professional consultant at the Academy of Music Ljubljana.

Komentiraj

Top