Flavta / Flute

MILENA LIPOVŠEK

termin / course date
18.8. – 22.8. 2015

cena seminarja / course fee
290€

prijava / application

Milena Lipovšek
je solo flavtistka v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Leta 1998 je z odliko diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer je leta 2004 z izvedbo Francaixovega Koncerta za flavto in orkester zaključila tudi podiplomski specialistični študij. Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih pri mnogih priznanih profesorjih in je dobitnica več prvih nagrad na državnih tekmovanjih.
Sodeluje z orkestrom Opere in baleta SNG v Ljubljani, s komornim orkestrom Camerata Labacensis, Mahler Chamber Orchestra, z Državnim filharmoničnim orkestrom OSESP Sao Paolo, Avstralskim komornim orkestrom in Nacionalnim orkestrom Opere Lyon.
Kot solistka je nastopila z različnimi orkestri doma in v tujini ter posnela več solističnih in komornih del za arhiv Radia Slovenija, krstno je izvedla več del domačih in tujih skladateljev. Leta 2006 je izšla njena prva zgoščenka z deli ruskih skladateljev za flavto in klavir. V vlogi solistke ali v komorni skupini je nastopila doma in na več festivalih po Evropi, v Braziliji, ZDA in Avstraliji.
Poučuje na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani ter na glasbeni gimnaziji v Celju in redno vodi mojstrske tečaje v Sloveniji in v tujini (Brazilija, Nemčija, Črna Gora in Srbija). Mnogi njeni dijaki nadaljujejo študij na priznanih fakultetah v razredih eminentnih profesorjev za flavto ter dosegajo velike uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih.
Vzporedno s poklicem glasbenice se že vrsto let ukvarja tudi s študijem psihoterapije, ki ga trenutno zaključuje z doktoratom na Univerzi v Ljubljani.

Milena Lipovšek
has been working with the RTV Slovenia Symphony Orchestra as a soloist since 1999. She graduated cum laude in 1998 at the Academy of Music in Ljubljana, where she also completed her postgraduate studies in 2004 with the performance of J. Francaix’s Concerto for Flute and Orchestra. She furthered her studies in master classes with many profound professors.
Milena has collaborated with numerous orchestras such as the National Opera and Ballet Theatre in Ljubljana, Chamber Orchestra Camerata Labacensis, Mahler Chamber Orchestra, the national philharmonic orchestra OSESP Sao Paolo (Brazil), the Australian Chamber Orchestra and Opera Lyon.
She regularly records and performs both, as a soloist as well as a chamber musician. She is a regular member of the flute quartet Flutes Unlimited and of the chamber ensemble Opus 3, participating also in other (chamber) ensembles and festivals in Europe and South America. Milena Lipovšek teaches at the Music Conservatorium in Ljubljana and Celje, and leads master courses in Slovenia, Brazil, Monte Negro and Germany.
For many years she has been studying also psychotherapy. Her studies are just about to finish with doctoral degree in psychotherapy.

Bivanje / Accommodation Bivanje si rezervirate in poravnate sami na spodaj navedenih naslovih, v tipičnih kraških hišah v osrčju Štanjela, oddaljenih le nekaj metrov od lokacije seminarja.​

Contact and book the suggested address for accommodation in a typical Karst house right next to the course location.

Apartma za 4 os. / App. for 4
Kontakt / Contact:
Vesna Černe
T: + 386 (0)31 389 621
E: info@stanarjevi.com

Sobe / Rooms:
Kontakt / Contact:
Marija Švagelj
T: + 386 (0)31 522 188
E: nassa.desella@siol.net

Solopetje / Singing

THOMAS HEYER

termin / course date
24.8. – 29.8. 2015

cena seminarja / course fee
410€

prijava / application

Thomas Heyer
Je študij petja (diplomski in podiplomski) opravil na Visoki šoli za glasbo v Kölnu pri prof. Arthurju Janznu, Judith Lindenbaum, Kurtu Mollu in Reinhardu Leisenheimerju. Na svojih številnih koncertih, ki jih je imel v domači Nemčiji ter na tujem, je predstavil repertoar del številnih skladateljev: Bach, Händel, Mendelssohn, Mozart, Schubert, Schumann, Haydn, Orff, Rossini, Puccini, Beethoven. Nastopil je v Kölnski filharmoniji, Berlinski filharmoniji, v Gewandhausu v Leipzigu, Beethovenhalle v Bonnu ter se predstavil tudi na mnogih radijskih in televizijskih produkcijah, pri čemer je krstil več novih del. V Ameriki je debutiral v Minneapolisu kot Evangelist v Bachovem Matejevem pasijonu. Že v času študija je bil član opernega studia kölnske Opere. Kasneje je gostoval v opernih gledališčih v Hagnu, Kairu, Gelsenkirchnu, Frankfurtu itd. Njegov operni repertoar obsega naslednje vloge: Fenton v Vesele Windsorke žee, Tamino v Čarobni piščali, Ferrando v Così Fan Tutte, Belmonte v Beg iz Seraja, Marquis v Car in tesar, čarovnica v Janko in Metka, Adam v Der Vogelhändler, Barinkay v Cigan baron, Beppo v Rita. Thomas Heyer je trenutno profesor solopetja Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Frankfurtu am Main v Nemčiji. Vodil je številne mojstrske tečaje z mednarodno udeležbo. Mnogi njegovi študentje pojejo v opernih hišah in koncertnih dvoranah po vsej Evropi.

Thomas Heyer
was born near the Dutch border in Schwalmtal, Germany. He entered the Music Education program at the Musikhochschule in Cologne, where he studied Voice with Professor Arthur Janzen, followed by post-graduate studies with Judith Lindenbaum, Kurt Moll und Professor Reinhard Leisenheimer. His concert programs with which he tours nationally and internationally include the works of Bach, Händel, Mendelssohn, Mozart, Schubert, Schumann, Haydn, Orff, Rossini, Puccini, Beethoven etc. He has appeared in the Philharmonie in Cologne and in Berlin, the Gewandhaus in Leipzig and the Beethovenhalle in Bonn. He has taken part in various radio and television productions, as well as having premiered many modern compositions. He made his American debut in Minneapolis as the Evangelist in Bach’s St. Mathew Passion. Already in his student period he became a member of the Opera Studio affiliated with the Cologne Opera. He hosted as a guest artist in theatres in Hagen, Cairo, Gelsenkirchen, Frankfurt. His opera repertoire includes the roles of Fenton in The Merry Wives of Windsor, Tamino in Magic Flute, Ferrando in Così Fan Tutte, Belmonte in Abduction from the Seraglio, Marquis in Zar and Zimmerman, the Witch in Hänsel and Gretel, Adam in Der Vogelhändler, Barinkay in The Gypsy Baron, Beppo in Rita. He is a Professor of singing at the Hochschule für Musik und darstellende Kunst in Frankfurt am Main/Germany. He leads countless workshops both nationally and internationally. His students are renowned and sing in opera houses and concert halls all over Europe.

Bivanje / Accommodation Bivanje si rezervirate in poravnate sami na spodaj navedenem naslovu, v tipičnih kraških hišah v osrčju Štanjela, oddaljenih le nekaj metrov od lokacije seminarja.​

Contact and book the suggested address for accommodation in a typical Karst house right next to the course location.

Kontakt / Contact:
Marija Švagelj
T: + 386 (0)31 522 188; + 386 (0)5 769 00 18
E: nassa.desella@siol.net​

Harmonika / Accordion

KLEMEN LEBEN

termin / course date
25.8. – 29.8. 2015

cena seminarja / course fee
290€

prijava / application

Klemen Leben
je študiral na znameniti Akademiji Sibelius v Helsinkih v razredu prof. M. Rantanena in zaključil mojstrski študij na Visoki šoli za glasbo Franza Liszta v Weimarju v razredu prof. I. Kovala.
Udeležil se je več tekmovanj doma in na tujem, kjer je praviloma posegal po najvišjih mestih. Kot najpomembnejše velja omeniti prve nagrade v Castelfidardu, Pulju in Klingenthalu.
Nagrade in odlične kritike strokovne javnosti so mu odprla vrata na koncertne odre uglednih festivalov v Evropi in Severni Ameriki. Tako je koncertiral na mnogih cenjenih festivalih (Salzburger Festspiele, Kurt-Weill-Fest Dessau, Lange Nacht der Musik Wien, Festival umetnikov harmonike Kragujevac, Festival Ljubljana …) in na uglednih prizoriščih kot so Slovenska filharmonija, Cankarjev dom, Konzerthaus Berlin, Semperoper Dresden, Gewandhaus Leipzig, Festspielhaus Baden Baden, Waldbühne Berlin, KKL Luzern, Haus für Mozart Salzburg idr. Kot solist je nastopil z orkestri Kammersymphonie Berlin, Mozarteum Salzburg, Praška filharmonija, Philharmonie Baden Baden, Simfonični orkester RTV Slovenija itn.
Njegove posnetke je moč najti v arhivih številnih RTV hiš: RTV Slovenija, SWF, ORF, MDR, Deutschland Radio Kultur, RAI…
Trudi se za uveljavitev harmonike kot koncertnega glasbila in v ta namen sodeluje s priznanimi skladatelji (Katzer, Lebič, Pintscher, Rojko, Šenk…).
Klemen Leben poučuje harmoniko in komorno igro na KGBL ter na ljubljanski Akademiji za glasbo.

Klemen Leben
is one of the leading accordion players of the younger generation. He studied accordion with Prof. I. Koval and Prof. M. Rantanen at the F. Liszt School of Music Weimar and Sibelius Academy in Helsinki.
Klemen Leben has received widespread acclaim for his performances at prestigious festivals and venues (Salzburger Festspiele, Konzerthaus Berlin, Semper Oper Dresden, KKL Luzern…). He played with prominent orchestras Kammersymphonie Berlin, Mozarteum Salzburg, Staatskapelle Weimar, RSO Slovenia and Prague Philharmonic to name only few of them. He is a winner of several international competitions – the most prestiguous of them the 46th accordion competition Klingenthal 2009 – and has recorded for many broadcasting companies (ORF, Deutschlandradio Kultur, ZDF, RTV Slovenija…).
His repertoire covers wide range of musical styles: from renessaince to original contemporary music for accordion. An important part of his musical activities is cooperation with composers (Katzer, Lebič, Pintscher, Rojko, Šenk…), which results in notable number of premieres.
In september 2011 Klemen Leben was appointed Professor of Accordion studies at the Conservatory of Music and Ballet Ljubljana. Since october 2012 he is teaching at the Academy of Music Ljubljana.
Leben is also active internationally as a jury member at renowned accordion competitions.

Bivanje / Accommodation Bivanje si rezervirate in poravnate sami na spodaj navedenem naslovu, v tipičnih kraških hišah v osrčju Štanjela, oddaljenih le nekaj metrov od lokacije seminarja.​

Contact and book the suggested address for accommodation in a typical Karst house right next to the course location.

Kontakt / Contact:
Štefan Švagelj
T: + 386 (0)41 337 422
E: stefan@sukar.org​

Top