SolokamP 2015 – medijsko sporočilo ob zaključku

6.10.2015 | Kategorija: Medijske objave SolokamP, Novice | Ni komentarjev

MEDIJSKO SPOROČILO z dne 31. 8. 2015

V soboto, 29. avgusta 2015, se je z zaključnim koncertom solopevcev, ki so se udeležili izobraževanja v Štanjelu, sklenil SolokamP 2015 v organizaciji KD UPOL. Na letošnji četrti izdaji projekta, ki zajema mojstrske tečaje in festivalsko dogajanje s koncerti profesorjev ter udeležencev, je bilo 21 udeležencev iz Slovenije, Nemčije, Španije in Ekvadorja. Na Gradu Štanjel so se flavtistke izobraževale pod mentorstvom prof. Milene Lipovšek (solo flavtistke v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija in profesorice flavte na KGBL), harmonikarji pri prof. Klemnu Lebnu (profesorju na KGBL in Akademiji za glasbo Ljubljana), mojstrski tečaj za solopetje pa je vodil prof. Thomas Heyer (profesor na Visoki šoli za glasbo v Frankfurtu). Na Solokampu sta kot klavirska korepetitorja sodelovala Mateja Hladnik in Klaus B. Roth.

Festivalski del Solokampa je zajemal šest koncertov. Profesorji mojstrskih tečajev so se 18. 8. predstavili v cerkvi sv. Danijela v Štanjelu (Milena Lipovšek –flavta, Mateja Hladnik –klavir, gost: Matjaž Kafol –pozavna) ter 25. 8. v cerkvi sv. Jerneja v Senožečah (Klemen Leben –gumbna harmonika, Thomas Heyer –tenor, Klaus B. Roth – orgle), udeleženci pa so 21.8. krstili nedavno prenovljeno vilo Vipolže v Goriških brdih (flavtistke), 28. 8. nastopili na čarobnem prizorišču, na travniku za Gostilno na placu v Kazljah (harmonikarji, gostja: Irena Birsa – flavta) in 22. 8. ter 29. 8. v akustični cerkvi sv. Danijela v Štanjelu (flavta oz. pevci). Koncerti so bili zelo dobro obiskani – bodisi na že preizkušenih prizoriščih bodisi na treh novih (Vipolže, Kazlje, Senožeče), poslušalci pa navdušeni nad odličnimi glasbeniki in pestrimi koncertnimi programi.

Organizacijska ekipa UPOL je poskrbela tudi za organizacijo bivanja in prehrane udeležencev ter jim predstavila značilnosti ter znamenitosti okoliških krajev z izleti v Pliskovico, Goriška brda in Škocjanske jame.

Nadobudni glasbeniki kot tudi uveljavljeni koncertanti in profesorji so zapustili vasico Štanjel z nadvse pozitivnimi vtisi: zelo zadovoljni so bili nad kakovostjo izobraževanja in nad lastnim napredovanjem na glasbenem področju, očarani so bili nad lepotami kraške pokrajine in Goriških brd ter navdušeni nad brezhibno organizacijo ter prijetnim vzdušjem.

SolokamP 2015 je potekal v sodelovanju z Občino Komen, ŠOU v Ljubljani – Društveno stičišče STIKS, ZTKMŠ Brda, Župnijo Štanjel, Župnijo Senožeče, MePZ Senožeče, GŠ Sežana, GD NOVA in Razvojnim društvom Kazlje.

Uradno foto galerijo si lahko ogledate na naslednji povezavi: KLIK. Za dodatne informacije in fotografije, smo dosegljivi na spodnjih kontaktih.

Helena Filipčič Gardina, producentka in PR Solokampa

+386 41 449 083
info@upol.si
www.upol.si

 

Komentiraj

Top