SolokamP 2014 – medijsko sporočilo ob zaključku

MEDIJSKO SPOROČILO z dne 31. 8. 2014

S koncertom v Volčjem Gradu se je v soboto, 30. 8. 2014, končal SolokamP 2014. Festival obsega mojstrske tečaje za izpopolnjevanje znanja različnih inštrumentalistov in pevcev, kot tudi koncerte profesorjev in študentov tečajev. Zavod lepih umetnosti UPOL je SolokamP prvič organiziral leta 2012. Tako kot doslej je bilo tudi letos osrednje dogajanje – to je izobraževanje pod mentorstvom priznanih pedagogov in koncertantov, v prostorih štanjelskega gradu, festivalski koncerti pa so potekali bodisi v Štanjelu bodisi v okoliških krajih po Krasu in prvič tudi onstran meje, v Gorici.

SolokamP 2014 je zajemal pet mojstrskih tečajev:

  • SOLOPETJE je vodil zelo iskani nemški profesor in tenorist Thomas Heyer v sodelovanju s pianistom Klausom Rothom, ki je pevce korepetiral;
  • FLAVTISTE je poučevala Milena Lipovšek, profesorica na KGBL in članica Simfoničnega orkestra RTV Slovenija;
  • mentor za POZAVNISTE je bil Dušan Kranjc, cenjeni profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo; flavtiste in pozavniste je pri klavirju spremljala Mateja Urbanč Hladnik;
  • tečaj za CITRARJE je potekal pod mentorstvom priznanega koncertanta iz Avstrije Martina Mallauna;
  • HARMONIKARJE je vodil profesor na KGBL in na ljubljanski Akademiji za glasbo ter uveljavljeni koncertant Klemen Leben.

Seminarji za solopetje, flavto in pozavno so v Štanjelu potekali od 19.-23. 8. 2014, skupno je bilo 27 udeležencev iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Nemčije in Slovenije. V drugem sklopu izobraževanja, ki je bil namenjen citrarjem in harmonikarjem in je potekal od 26.-30. avgusta 2014, se je seminarjev udeležilo 9 glasbenikov iz Nemčije in Slovenije. Skupno je bilo na Solokampu 2014 36 udeležencev iz petih držav.

Udeleženci in profesorji so v sklopu Solokampa imeli s krajšimi izleti tudi priložnost spoznati okoliške znamenitosti in običaje (ogled devinskega gradu, kamnoseške delavnice, pršutarne), si ogledati lepote kraške in bližnje pokrajine (sprehod po Rilkejevi poti) in okusiti pristno kulinariko z izbranimi domačimi dobrotami.

Odzivi profesorjev, aktivnih udeležencev Solokampa ter obiskovalcev koncertov so nadvse pozitivni. Poleg brezhibne organizacije ekipe UPOL in gostoljubnosti Kraševcev, jih je očaralo mirno in idilično okolje Štanjela. SolokamP je tako vnovič uspešno »izzvenel« kot izvrstno organiziran projekt, ki združuje odlične delovne pogoje, očarljive koncertne lokacije, sproščeno in prijetno vzdušje; vse to pa pripomore k vidno uspešnim rezultatom na zaključnih koncertih udeležencev.

SolokamP 2014 so omogočili Občina Komen, Župnija Kobjeglava, KUTD Kraški slavček, Goriška pokrajina, Pokrajinski muzej Gorica, Vaška skupnost Škrbina, Društvo vrt in Vaška skupnost Škrbina, TD Kras, Domačija pri Davidu in Martini.

Priporočamo se za objave in se vnaprej zahvaljujemo za pozornost vašega medija. Uradno foto galerijo si lahko ogledate na naslednji povezavi: KLIK. Za dodatne informacije in fotografije, smo dosegljivi na spodnjih kontaktih.

Helena Filipčič Gardina – producentka in PR Solokampa

+386 41 449 083
info@upol.si
www.upol.si

Komentiraj

Top