OrkesterkamP je pred vrati – zadnji krog prijav

30.5.2014 | Kategorija: Novice | Ni komentarjev

Po zadnjem pregledu prijav, 30. maja, se je na mednarodno poletno komorno in orkestrsko šolo Orkesterkamp Bovec 2014 prijavilo okrog 300 udeležencev.
Poletna šola OrkesterkamP v Bovcu nudi dopolnilno glasbeno izobraževanje na visoki kakovostni ravni. S premišljenimi pedagoškimi metodami priznanih mentorjev in dirigentov, priznanih koncertantov in profesorjev iz uveljavljenih pedagoških in koncertnih ustanov ter orkestrov iz vse Evrope posveča posebno pozornost k ustvarjalnemu učenju.

Udeleženci bodo vstopili v privlačni svet glasbe pod strokovnim vodstvom in v tesnem sodelovanju. Ponudba OrkesterkamPa v tej sezoni obsega pet orkestrov in ansamblov: dva mladinska od tega en pihalni in en simfonični, festivalni in veliki simfonični orkester ter Jazz Cool Bovec Band. Poleg tega pa je v tokratni ponudbi novost za ljubitelje petja. Priznani zborovodja Ambrož Čopi bo vodil Mladinski pevski zbor Bovec. Orkestre bodo vodili domači (Mirko Orlač, Matjaž Brežnik, Jaka Strajnar) in tuji dirigenti (iz Italije Andrea Loss, iz Belgije Ivan Meylemans).
Poletna glasbena akademija v Bovcu bo nudila več zanimivih seminarjev, med njimi bo tečaj notografije in aranžiranja z računalniškim programom Sibelius, ki ga bo vodil skladatelj Jaka Pucihar, maestro Ivan Meylemans pa bo poučeval na dnevnem dirigentskem tečaju.
V festivalski ponudbi, ki jo bo oblikovalo petindvajset koncertov, bodo ob orkestrskih koncertih še koncerti komornih skupin na številnih atraktivnih prizoriščih v Bovcu in okoliških vaseh. Festivalski koncerti bodo obiskali tudi Tolmin, Kobarid, Bled, Postojno, Šempeter pri Gorici, Izolo.
Intenzivne vsakodnevne lekcije glasbe Orkesterkampa pa se prepletajo s številnimi privlačnimi prostočasnimi dejavnostmi, ki jih Bovec kot športno-adrenalinski center in smaragdna reka Soča ponujata.

Komentiraj

Top