Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jazz Berry & Zven grajskih sten

31. 8. 2016 at 20:30 - 21:30

JAZZBERRY
Sreda, 31. avgust 2016, ob 20.30
Vipavski Križ, trg

JAZZBERRY
Ni koncertnega cikla brez dobrega jazza. Mladi nadarjeni glasbeniki skupine Jazz Berry bodo poskrbeli za nekaj udarnih standardov, pogledali bodo v smer eksperimentalnega jazza, se prepustili improvizaciji in predstavili tudi nekaj svoje glasbe. V vročici noči bo jazz osvežil poletno vzdušje z valom poživljajoče glasbe. Jazz Berry sestavljajo dijaki z ljubljanskega konservatorija in študenti akademije za glasbo. Njihovo sodelovanje sega v čas konservatorija. Skupaj igrajo dve leti in v tem času so nanizali mnoge nastope, največ v Ljubljani po mnogih jazz klubih in alternativnih glasbenih prizoriščih. So tudi redni gostje festivala in poletne orkestrske šole Orkesterkamp v Bovcu. Koncert skupine Jazz Berry nastaja v sodelovanju s Kulturnim društvom UPOL.

Jazz Berry:
Ana Čop, glas
Mark Žakelj, kitara
Rebeka Zajc, klavir
Luka Dobnikar, bas
Luka Matić, bobni
Jaka Arh, saksofon
Rok Furlan, trobenta

V primeru slabega vremena bo koncert premeščen v grajsko klet.

*****
Koncertni cikel Zven grajskih sten povezuje dva glasbeno-enološka večera, ki bosta potekala v očarljivem Vipavskem Križu 24. in 31. avgusta ob 20.30.

Občina Ajdovščina z Glasbenim društvom NOVA pričenja novo glasbeno zgodbo, ki bo predstavljala zgled dobrega sodelovanja lokalnih organizacij s skupnim ciljem kulturno obogatiti vaško jedro te male vasice zgornje Vipavske doline.

V Vipavskem Križu zidovi starega gradu sedaj služi dejavnosti osnovne šole. Ko pa šolski vrvež v poletnih mesecih potihne, sugestivni prostor ponudi popolno kuliso za drugačne zgodbe, ki jih bodo predstavili domači glasbeniki. Nastopili bodo mladi in nadvse nadarjeni glasbeniki, ki večinoma prihajajo iz primorskih krajev. S svojo predanostjo glasbi in študiju navdahnjeno tlakujejo pot svojim glasbenim uspehom.

Glasba grajskih sten bo odmevala v notah popularne klasične glasbe, ki jo zasledimo v filmih, nepozabnih jazz standardov, romantičnih šansonov, živahnega swinga in elegantnega funka ter čutne bossanove.

Za popolno poživitev poletne noči bo poskrbela domača žlahtna kapljica, ki bo po koncertu prispevala k tkanju vezi med poslušalci in izvajalci. Po-koncertno dogajanje bo v znamenju vin Valterja Brataševca iz Malih Žabelj in svoje blagovne znamke Vina Bregovi.

Doživetje, ki se prileže bližini grajskih zidov!

*****
Organizator cikla Zven grajskih sten: Glasbeno društvo NOVA
Cikel finančno podpira: Občina Ajdovščina
Soorganizator koncertov: Krajevna skupnost Vipavski Križ
Partner: Kulturno društvo UPOL

Vstopnina s konzumacijo kozarca vina: 5€
Vstopnina s popustom s konzumacijo kozarca vina: 2€*
* učenci glasbenih šol in aktivni člani GD NOVA

INFORMACIJE: Glasbeno društvo NOVA, Gradnikove brigade 25, 5000 Nova Gorica
http://www.gdnova.siinfo@gdnova.si • +386 (0)31 863 499

Details

Date:
31. 8. 2016
Time:
20:30 - 21:30

Organizer

UPOL-Institute of Fine Arts
Top